viernes, 14 de febrero de 2014

MITOCONDRIS I RESPIRACIÓ CEL·LULAR

MITOCONDRIS:

Els mitocondris són orgànuls cel·lulars amb doble membrana, la membrana externa és llisa i poc selectiva i la membrana interna és rugosa i molt selectiva; l’espai intermembranós és per tant una dissolució aquosa semblant al citosol, la membrana interna es replega formant crestes mitocondrials, aquesta membrana és molt impermeable als ions i en ella estan recolzades els enzims de la cadena de transport d’electrons que produeixen la respiració cel·lular que consisteix essencialment a oxidar substàncies orgàniques per a produir ATP.


L’espai que queda dins de la membrana interna s’anomena matriu. En la matriu es troba una molècula d’ADN mitocondrial circular, semblant al de les cèl·lules procariotes i ribosomes.
Mitocondris(microsocopi electrònic).


RESPIRACÓ CEL·LULAR:

-Dos fases, una en la matriu i altra en les membranes.

MITOCONDRIS,CICLE DE KREBS I CADENA RESPIRATÒRIA.

El que ocorre al mitocondris és semblant al que ocorre al cloroplast però en sentit invers.
A la matriu, el sucre es trenca mitjançant el cicle de krebs, es trenca en CO2.
Els hidrogens de la glucosa no són hidrogens, per una banda les molècules energètiques com el NADH2 i el FADH2 s'enduen els electrons (els absorbeixen), i per altra banda els protons es queden en la dissolució (a la matriu).

·Cadena de transport d'electrons:
A la membrana interna del mitocondri, el FADH2 i el NADH2 aboquen els electrons que circulen fins a arribar a l'oxigen, que quan ja té els electrons agafa dos protons de l'aigua i es converteix en aigua. La circulació d'electrons per la membrana bombeja protons des de la matriu fins al espai intermembranós del mitocondri i després retornen per l'ATPasa obligant-la a fabricar ATP.

No hay comentarios:

Publicar un comentario